+40 751 016 692 / +40 722 230 407 contact@arkhaisculpturepark.ro

Hai să facem

Cunoștință

Bartha Ernő

Specie: Homo Sapiens Sapiens

Vârsta: 60 ani

Sex: Masculin

Culoarea ochilor: Albastru

Ernő Bartha este un artist plastic recunoscut pe plan național și internațional, cu expoziții în următoarele țări: România, Ungaria, Franța, Serbia, Italia și Anglia.

În 2012, cu ocazia Olimpiadei de la Londra, a reprezentat România cu 3 sculpturi din fân de dimensiuni monumentale: Spirala Timpului în London Pleasure Gardens, iar Pasărea şi Zgârie Nori, pe lacul Parcului Victoria. Repricile acestor sculpturi se pot găsi şi în Parcul de Sculpturi Arkhai.

S-a născut pe 5 septembrie 1958 la Cluj-Napoca. Pasionat de sculptură și arte vizuale, acesta devine absolvent al Academiei de Arte Vizuale „Ion Andreescu”. 

În anul 1998, acesta aduce în prim planul atenției publice un concept destul de inovator – sculptura în fân. Acesta a început să se folosească de acest material, consacrându-se astfel în întreaga lume, realizând numeroase colecții de artă în Ungaria, Serbia și chiar în Regatul Unit.

Așa se întâmplă ca vestitele sale sculpturi au fost expuse in orasul Jocurilor Olimpice din anul 2012 – Londra.

Prezenta sculpturilor sale la Olimpiada a reusit sa transforme orasul dintr-unul dedicat sporturilor olimpice, intr-unul plin de arta si frumos. In acest fel, operele sale au fost admirate de toti turistii participanti, dar si de autoritatile cele mai insemnate ale lumii.

Operele sale au fost expuse in Victoria Park si London Pleasure Gardens.

Cele mai insemnate opere sunt „Zgarie nori”, „Spirala timpului” si „Pasarea”.

Un ajutor de nespus

Bács Ildikó

Membrii asociației

Fazakas Rita

Vice președinte

Soó-Zöld Balázs

Membru fondator

Echipa fără care n-am fi reușit

Madaras Péter

Zoltán Edgár

Szigeti Mihai

Gönczi Vass Ildikó

Voluntarii parcului

Denisa Seician

Julianna Váradi

Ambrus-Dobai KRISZTINA

szakács Melinda

Váradi Csaba

Viitorul prieten!

Permite-ne să vă dăm un sfat prietenesc. Când ne vizitezi, nu te aștepta la câteva persoane obosite de lume. Mai degrabă o echipă plin de povești, plin de idei, plin de vise. 

Ești gata? 

te așteptăm