+40 751 016 692 / +40 722 230 407 contact@arkhaisculpturepark.ro

Parcul de sculpturi

ARKHAI

Oaza liniștei la doar câțiva kilometri de Cluj-Napoca.

Fă o donațieDevino voluntar

Despre parc

Parcul de sculpturi arkhai

a fost creat de către Ernő Bartha, în incinta sa fiind expuse sculpturile sale din fân de dimensiuni monumentale, fiind astfel unic în lume.

ernő bartha

este un artist plastic recunoscut pe plan național și internațional, cu expoziții în următoarele țări: România, Ungaria, Franța, Serbia, Italia și Anglia (2012, cu ocazia Olimpiadei de la Londra unde a expus- „Spirala Timpului” la 

Pleasure Gardens, și „Pasărea” și „Zgârie nori”, pe lacul din Victoria Park).

Artistul a transformat din resursele proprii terenul folosit pentru agricultură, până aceasta a ajuns în faza actuală. Parcul de un hectar de sub pădurea de brazi a fost terasat pe trei nivele care acum își așteaptă vizitatorii și este dotat cu toate utilitățile până la al doilea  nivel (150 m canalizare, gaz, apă,  curent, internet).

Vizionează

acest mic rezumat

gardul de piatră

Prima construcție făcută în parc a fost gardul de piatră (80 m lungime, 2,5 m înălțime, 50 cm lățime). Zidul nu împarte, ci definește, arătând că aici începe o altă lume, diferită de ceea în care trăim.

sanctuarul lui bacchus

Următoarea construcție a fost Sanctuarul lui Bacchus (50 m²) în miezul dealului, o galerie și cramă cu boltă, construită din piatră, cu tehnică tradițională. Pe fațadă exista un relief, sculptat în 2012, după o relicvă despre Bacchus din Epoca Romană, găsită în Dobrogea. În fața pivniței se află un pavilon de vară (60 m²),  și un cuptor stup de exterior, unde se face pâine, tarte flambe, fripturi, fel de fel de specialități gătite la cuptor, dar se fac și mâncăruri la ceaun, deserturi (cu ocazia unor evenimente sau la comandă).

CASA MARAMUREȘEANĂ

Pe nivelul doi al parcului se află o casă de 100 ani de stejar, adusă din Maramureș, cu cuptor stup, care în viitor va funcționa ca o casă de oaspeți.

dezvoltarea continuă

Parcul de sculpturi și-a deschis porțile oficial în 29 iunie 2014.  Dorim să găsim posibili donatori, parteneri, care ne pot ajuta în dezvoltarea proiectului, parcul fiind administrat de Asociația Arkhai Sculpture Park.

ce ne conduce

Misiunea noastră

Construirea parcului a început în 2008, și de atunci este în continuă dezvoltare. Scopul este realizarea unui centru multicultural, care va da posibilitatea organizării evenimentelor artistice, culturale, educative și susținerea tinerilor artiști aflați la început de carieră.

Implică-te

Ernő Bartha dorește să împarte această lume pe care a creat-o cu toți cei care își doresc, pentru a ne bucura cu toții de ea, și pentru a o transmite ca moștenire generațiilor viitoare.

În această oază de liniște, omul se întâlnește cu arta și natura, în armonie totală.

Următoarele evenimente

1 MAI 2023 - Serbare Câmpenească de 1 Mai

Râde iară primăvara, / Peste câmpuri, peste plai,
Veselia umple ţara, / C-a venit Întâi de Mai!

2023 - TIFF

Eveniment gastronomic și proiecție de film

atracțiile parcului

Sculpturile de fân

1848

Spirala timpului

Venus

Zgârienor

pendul

Madame Recamier

răsfoiește

Cartea vizitatorilor

Echipa 

BARTHA ERNŐ

Președinte

Bács Ildikó

Manager

Soó Zöld Balázs Attila

Membru Asociației

Fazakas rita

Vice-Președintele Asociației

Membri Familii

Cham Chi

PRÜCSÖK

Kövér

PIN PIN

Döbi

VIKTOR

ACSI

Mázli

Indián

PUKSI

TIGRIS

Ervinke

Brumi

Bolháska

Róka